De beste slaappillen van 2024

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

De beste slaappillen van 2024

Verschillende slaappillen.

Lang niet iedereen heeft een goede nachtrust. Daarom gebruiken veel Nederlanders slaappillen voor een betere nacht. In 2024 zijn er steeds meer producten op de markt die beloven je beter te helpen met slapen. Maar wat werkt nou wel en wat juist niet? In dit artikel vertellen wij je wat de beste slaappillen van 2024 zijn en hoe je deze het beste kan kopen.

De effectiviteit van een slaappil kan erg verschillen, afhankelijk van de pil, de werking en de persoon die het inneemt. Juist in deze tijd waar zoveel verschillende slaappillen verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk lijken om de juiste keuze te maken. Daarom duiken wij wat dieper in de verschillende opties en onderzoeken we welke echt helpen.

Wat zijn slaappillen precies?

Slaappillen zijn een vorm van medicatie die wordt ingezet om slaapproblemen te behandelen en direct aan te pakken. Deze pillen komen in verschillende vormen, maten en gewichten, maar behoren je allemaal te helpen met je nachtrust.

Waarom zou je slaappillen gebruiken

In het optimale geval kan iedereen makkelijk slapen. Toch zie je steeds vaker dat mensen hier moeite mee hebben. Slaapproblemen hebben verschillende oorzaken, denk bijvoorbeeld aan stress, pijn, overlast of zorgen. Dit kunnen langdurige, chronische klachten zijn, maar het kan ook acuut optreden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij pijn na een operatie.

Slaappillen worden vaak gebruikt bij slaapproblemen die als gevolg hebben dat:

  • Je kan moeilijk in slaap vallen en lang wakker ligt in bed.

  • Je moeite hebt om de hele nacht door te slapen en vaak wakker wordt.

Iedere slaappil heeft een andere werking, sommigen helpen je alleen om iets makkelijker in slaap te vallen waar anderen je zo’n 8 uur volledige slaap kunnen geven. Welke het beste bij jou past hangt dus af van jouw klachten en agenda.

Beter slapen met slaappillen.

Wat is het verschil tussen de drogist en online apotheek

Er zijn eigenlijk 2 verschillende soorten medicatie als het gaat om slaappillen:

  • Natuurlijke, homeopathische slaappillen.
  • Slaapmedicatie

Het verschil tussen de twee wordt door de naam al weggegeven. Natuurlijke producten zijn vaak op basis van kruiden, en zijn verkrijgbaar bij de drogist. Deze middelen hebben niet een bewezen werking en hebben vaak op wetenschappelijk niveau geen bewezen effect op je slaap. Sommige kruiden geven wel een kalmerend effect. Dit soort medicijnen kunnen geen kwaad, maar kunnen ernstige slaapproblemen niet aanpakken.

Slaapmedicatie zijn pillen die speciaal ontwikkeld zijn om slaapproblemen aan te pakken. Ze werken op wetenschappelijke basis en kunnen de slaapprikkels activeren, waardoor je sneller in slaap kan vallen. Dit soort medicijnen werken het snelste en beste, maar zijn niet verkrijgbaar bij de drogist. Je kan ze alleen halen bij je huisarts, of rechtstreeks bestellen bij een online apotheek.

Hoe werken slaappillen

We zullen ons hierbij beperken tot slaapmedicatie met een bewezen werking. Het effect van deze slaappillen is vaak hetzelfde: je valt makkelijker in slaap en het is eenvoudiger om een hele nacht door te slapen. Toch is de werking van deze slaappillen uiteenlopend. Het grootste verschil zit tussen lineaire slaappillen (ook wel hypnotica genoemd) en pijnstillers die vaak onder de benzodiazepinen vallen.

Pijnstillers worden vaak als eerste voorgeschreven bij slaapproblemen, vooral wanneer het gaat om slechte slaap door pijn. Mensen met rugpijn, operatie pijn of andere pijnvormen hebben vaak onrust of last van pijn, waardoor ze niet in slaap kunnen vallen. Door deze prikkels te reguleren kan je alsnog op een lichaamseigen manier in slaap vallen.

Als dit niet werkt kan een arts ervoor kiezen om krachtige slaappillen voor te schrijven. Deze onderdrukken geen pijn of onrust, maar geven de actieve stof vrij die je lichaam aanzet om in slaap te vallen. Dit geeft een directe oplossing, maar kan op langere termijn zorgen voor afhankelijkheid en gewenning. Hierdoor neemt het effect steeds meer af. In beide gevallen wordt aangeraden om niet meer dan 2 weken het medicijn te gebruiken, en altijd 1-2 nachten zonder medicatie te slapen tussen het gebruik in.

Dit zijn de beste slaappillen van dit moment

Wie een kijkje neemt in het assortiment van onze online apotheek komt er al snel achter dat er heel veel verschillende soorten slaappillen zijn. Nu kan een huisarts of andere dokter je persoonlijk advies geven over alle slaappillen. Want uiteindelijk is de beste slaappil altijd degene die past bij jouw gezondheid, medicijngebruik en ritme. Over het algemeen zijn de volgende slaappillen de beste slaapmedicatie van 2024:

Diazepam

Diazepam is een krachtig slaapmiddel dat vaak als één van de eerste medicijnen wordt voorgeschreven door artsen aan mensen met slaapproblemen. Daarnaast wordt het ook gebruikt als middel bij mensen die last hebben van alcoholontwenning.

Oxazepam

Oxazepam is een algemene pijnstiller die je ook helpt om makkelijk in slaap te vallen. Dit medicijn heeft een brede aanpak, waardoor het bij veel patiënten aanslaat. Het helpt bij pijn, onrust, slaapproblemen en sommige vormen van fobie.

Zopiclon

Zopiclon is een rechtstreeks slaapmiddel met een ontzettend krachtige werking. Bij mensen die chronisch last hebben van slaapproblemen geldt dit als één van de effectiefste medicijnen. Net als andere slaapmiddelen heeft het wel een risico op gewenning en afhankelijkheid, waardoor verantwoord gebruik uitermate belangrijk is.

Welke slaappil past het beste bij jou

Zoals we eerder al zeiden: de beste slaappil is degene die aansluit op jouw gezondheid. Als online apotheek kunnen wij alle slaapmedicaties leveren, en informatie bieden over het gebruik hiervan. De slaappil die het beste bij jou past is altijd degene die je huisarts je aan kan bevelen op basis van jouw specifieke gezondheid.